Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids

“Mijn 5 tips voor als je kind uit logeren gaat”

Vorige week was het weekend dat Sanne uit logeren ging. Het moment waar ik weken tegenop had gezien, omdat ik bang was dat ze mij zo zou gaan missen. Echt voorkomen kan je het niet, maar ik heb wel mijn uiterste best gedaan om de kans er op zoveel mogelijk te beperken. Dit waren voor mij de vijf praktsiche tips:

 • Ik heb een week lang elke dag aangekondigd dat ze uit logeren zou gaan. Mijn idee erachter was, dat het dan minder als een verrassing zou komen. Het heeft me alleen niet veel hoop gegeven, want elke keer als ik erover begon riep ze keihard “nee!”
 • Mijn schoonouders kwamen een dag eerder, namelijk op donderdagavond. Op vrijdag pasten ze de hele dag op en vrijdagavond ging Sanne met ze mee naar hun huis in het oosten van het land. Ik denk als ze direct in de auto was gezet het een enorm drama zou zijn geworden.
 • Samen met Sanne heb ik haar koffertje ingepakt. Toen ik haar pyjamaatje erin deed kwam ze vervolgens zelf met al haar slaapattributen aanzetten om ook mee te nemen. En dat zijn er nogal wat! Lampje, popje, speentje, flesje en muziekboekje gingen de koffer in. We hebben ook samen kleren uitgezocht, die meegenomen moesten worden. Sanne had er de grootste lol in om alles in haar prinsessenkoffer te proppen.
 • Ik heb een kledingstuk van mijzelf meegegeven. Dit was een tip van een andere moeder. Mijn nachtjapon van die nacht is dus ook in haar koffertje gestopt. Van het idee alleen al werd Sanne helemaal blij en ze vroeg of ze deze dan ook aan mocht. Uiteraard.
 • Als laatste sprak ik met Sanne af, dat ze de volgende dag samen met oma maar wat lekkers bij de bakker in het dorp moest halen. Dit is een oude traditie vanuit ons gezin. Als kind kreeg ik namelijk altijd vijf gulden mee om samen, met de kinderen waar ik logeerde, wat lekkers van te kopen. Ik herinner mij dat nog zo goed, dus het heeft vast echt waarde voor mij gehad en aangezien Sanne op mij lijkt kon het geen kwaad dat te proberen.

En toen was het moment gekomen, dat ik toch echt afscheid moest nemen van mijn kleine meisje. Met gemengde gevoelens zette ik haar in het stoeltje achter in de auto. Ik gaf haar een dikke knuffel en vertelde dat ik van haar hield. Haar reactie? “Dag mama, tot ziens”. Je kan je voorstellen dat dat toch wel een beetje een anti-climax was voor mij op dat moment. Oké, het was heel fijn dat ik niet een snikkend meisje heb zien wegrijden, maar iets van blijk van affectie was wel leuk geweest. Wekenlang zag ik tegen dit moment op en dan wordt het zo afgedaan door mijn peuter. Gelukkig heeft ze het goed gemaakt toen we haar weer ophaalden. Ze sprong in mijn armen en vertelde dat ze mij zo had gemist. Overigens heeft ze geen heimwee gehad naar mij, maar wel naar opa en oma. Die hebben haar dus midden in de nacht bij mijn schoonzusje opgehaald. Verder heeft ze een top weekend gehad.

Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Vlijtig Liesje

  3 jaar ago

  Grappig dat ze geen heimwee had naar jou, maar naar opa en oma : )

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Affenzahn toilettas - MeerVanMir on oktober 3, 2016
 • Instagram
  • Kids kijken vol spanning naar het Sinterklaasjournaal en mama is naar Last Christmas van @universal_nl . #binnenkortmeeroverdefilm #winactie
  • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
  • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
  • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
  • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
  • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
  • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
  • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  De uitslagen van de eerste bloedtest zijn binnen

  Ik ben toch zo blij dat ik vorige week om ...

  Sluiten